Greske kjøttspidd
500 gr karbonadedeig eller lammekjøttdeig1 egg
1 dl vann
2 ts mel eller brødsmuler
1/2 løk
3 fedd hvitløk
1 ts tørket peppermynte
1 ts oregano
1 ts malt spisskummen
1 ts koriander
evt. hakket persille
Bland alt godt. Lag kjøttkakestore biter med en skje og i hånda, stikk en grillpinne gjennom kjøttet og lag pølselignende former. Hvis du klipper av grillpinnene litt, kan du forsteke i stekepanne slik at de får en stekeskorpe. Legg så kjøttspiddene på smurt rist med en bakepapirkledt stekeplate under, som kan ta i mot det som kommer til å dryppe. Stekes på 200 grader, ca 10 minutter hvis de er forstekt i panne, ca 20-25 minutter hvis de settes rett i ovnen.
Severes med ris og en deilig salat med gresk dressing til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar