søndag 20. februar 2011

Shish kebab - en skotsk variant!

Denne varianten av greske kjøttspidd har igrunnen ingenting med skotter å gjøre - annet enn at kjøttet jeg har brukt stammer fra skotsk høylandsfe, og ikke fra lam som grekerne best liker det.















Greske kjøttspidd
500 gr karbonadedeig eller lammekjøttdeig
1 egg
1 dl vann
2 ts mel eller brødsmuler
1/2 løk
3 fedd hvitløk
1 ts tørket peppermynte
1 ts oregano
1 ts malt spisskummen
1 ts koriander
evt. hakket persille

Bland alt godt. Lag kjøttkakestore biter med en skje og i hånda, stikk en grillpinne gjennom kjøttet og lag pølselignende former. Hvis du klipper av grillpinnene litt, kan du forsteke i stekepanne slik at de får en stekeskorpe. Legg så kjøttspiddene på smurt rist med en bakepapirkledt stekeplate under, som kan ta i mot det som kommer til å dryppe. Stekes på 200 grader, ca 10 minutter hvis de er forstekt i panne, ca 20-25 minutter hvis de settes rett i ovnen.

Severes med ris og en deilig salat med gresk dressing til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar