Karbonader
500 gr karbonadedeig1 dl vann
1 ss potetmel/mel/maisenna
1 ts salt
1 ts pepper
Bland alt. Bruk en spiseskje til å lage passelige kjøttkaker som så trykkes flate - og er klar til steking. Stek i 2 ss smør, 4-5 minutter på hver side, og la de så stå og hvile seg litt...
Hjemmelaget potetstappe
ca 800 gram potet (eller så mye familien trenger).2-3 dl melk ( evt. fløtemelk; lik mengde fløte og melk)
2 ss smør
salt og pepper
Deles i små biter og kokes til de er møre - i usaltet vann.
Tilsett oppvarmet melk og smøret og mos potetene med en gaffel eller moser. Ikke bruk stavmikser; for mye blandings gjør potetstappa seig!
Jeg tilsetter også et fedd finhakket hvitløk, og gjerne urter hvis jeg har.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar