torsdag 10. februar 2011

Karbonader med hjemmelaget potetstappe

Siden nå fryseren er full av karbonadedeig får vi begynne med det helt enkle! Vi måtte jo smake på selve kjøttet uten altfor mye ekstra tilsetting. Hjemmelaget potetstappe er kjempegodt, og med saus av egenlaget kraft ble dette et skikkelig fra-bunn-måltid.



Karbonader
500 gr karbonadedeig
1 dl vann
1 ss potetmel/mel/maisenna
1 ts salt
1 ts pepper

Bland alt. Bruk en spiseskje til å lage passelige kjøttkaker som så trykkes flate - og er klar til steking. Stek i 2 ss smør, 4-5 minutter på hver side, og la de så stå og hvile seg litt...

Hjemmelaget potetstappe
ca 800 gram potet (eller så mye familien trenger).
2-3 dl melk ( evt. fløtemelk; lik mengde fløte og melk)
2 ss smør
salt og pepper

Deles i små biter og kokes til de er møre - i usaltet vann.
Tilsett oppvarmet melk og smøret og mos potetene med en gaffel eller moser. Ikke bruk stavmikser; for mye blandings gjør potetstappa seig!

Jeg tilsetter også et fedd finhakket hvitløk, og gjerne urter hvis jeg har.
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar