søndag 20. februar 2011

Fredagspizza

De siste månedene har pizza vært fast middag på fredager. Den skal helst være hjemmelaget, og helst litt variert, ikke det samme fyllet hver uke! Denne fredagen lagde vi en slags tacopizza av karbonadedeigen, og lurte litt grønnsaker inn i tomatsausen.



Tomatsaus
1 gulrot i skiver
1 løk, hakket
2 fedd hvitløk, hakket
1 ss smør
1/2 dl vann
1 boks hakkede tomater
3 ss tomatpure
1 ts provancekrydder, timian eller oregano
1 ts sukker
salt og pepper

Fres grønnsakene blanke i smøret, og tilsett så vannet. La det småkoke 4-5 minutter. Ha i resten og la det småkoke 5-6 minutter til, til gulroten er mør. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser til å finmose sausen, og ingen barn kan lenger finne løkbitene! Porsjonen er ganske stor, så det er bare å fryse ned halvparten til neste fredag!

Karbonadedeig med tacokrydder
500 gr kabonadedeig brunes i 2 ss smør. Tilsett tacomiks og følg ellers beskrivelse på pakken, så er karbonadedeigen klar til å toppe pizzaen.

Legg på litt ruccula på toppen, og gjerne litt nachochips - og du har den perfekte fredagspizzaen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar