søndag 13. februar 2011

Biff à la Lindstrøm à la Lund

Fikk plutselig lys til å prøve å lage Biff Lindstrøm, som de alltid hadde på Kaffistova da jeg jobbet der som tenåring! Hva er det egentlig? De har svensk-russiske aner kan jeg lese, og her står det om en kokk Lindstrøm som serverte denne retten med bjørnekjøtt! Skotsk høylandsfe hadde sikkert også falt i smak hos de gamle polfarerne på slutten av 1800-tallet, og kanskje hadde de også likt min variant med soltørkede tomater og oliven?















Biff Lindstrøm à la Lund
1 kg karbonadedeig ( eller kjøttdeig)
1 dl vann
2 ss maisenna/potetmel
4 ss sylteagurk
4 ss syltede rødbeter
1/2 løk
2 ss grønne oliven (med paprika)
2 ss soltørkede tomater
2 fedd hvitløk
1 chilli
1 ts salt
kvernet pepper



Bland alt i en bolle. Bruk en spiseskje til å lage kjøttboller som trykkes flate på en tallerken. Stek på mellomsterk varme i 4-5 minutter på hver side. De skal være akkurat gjennomstekt, ikke stek de tørre!

Dette ble veldig godt og smakfullt, servert med mandelpotet, dampede grønnsaker, en liten skje rømme og purreskiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar