For noen måneder siden kom mannen min og sa at vi kunne få kjøpe en kvart okse! Mannen min har et hamstringsbehov uten sidestykke, vi har alltid skapene fulle av dopapir, hermetikk, brus, snacks osv, men fryseren var det fortsatt noe plass i. Først synes jeg det virket ganske drøyt å kjøpe kjøtt for.. hvor lenge -kanskje ett år? Men når tanken fikk modnet seg var det kanskje ikke så dumt likevel.... Jeg har alltid vært litt misunnelig på de som har en viltjeger i familien og som kan meske seg med elg- eller rådyrkjøtt. Kanskje ville det være litt spennende å utfordre seg selv på andre kjøttstykker enn det vanlige vi pleier å kjøpe; kjøttdeig, entrecoté eller indrefilét! Jeg har vel knapt kokt eller banket noe som trenger mer behandling enn det.
Trond, min mann, hadde smakt på kjøttet før; hjemmelagde burgere på guttetur, og skrøt stort av det spesielle kjøttet med litt viltsmak. Dyrene spiser mye av det samme som elgen, og går ute det meste av året. Kjøttet er marmorert, og er derfor saftig og godt.
Vi bestemte oss for å slå til, fylle fryseren til randen og har mat for veldig mange måltider fremover. Ved denne tankerekka vokste idéen om en blogg frem. For hvor mange middager får man egentlig av en kvart okse? Lønner dette seg egentlig økonomisk, eller er det bare stas og god mat for litt dyrere enn karbonadedeig man kjøper i butikken?
Inspirert av Julia vs. Julia-filmen bestemte jeg meg for å blogge om alt vi får ut av denne kvarte oksen vi har kjøpt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar