torsdag 10. februar 2011

Bjørn kommer med kjøtt!

Rett før jul kommer det en Bjørn med kjøtt til oss. Bjørn er egentlig låssmed, men bestemte seg for noen år siden for å tråkke noen nye stier. Han kjøpte gården Hagen Gaard på Fetsund og satset på kjøttnæringen.  Kalver av skotsk høylandsfe ble kjøpt inn og foret opp. Etter et par år var de første dyrene klare for slakt, og det er pølsemakernaboen hans som har bistått han med slaktingen, som har skjedd på gården. Ingen stress for dyra med andre ord, så dette høres bra ut!

Vi har kjøpt ca 40 kilo kjøtt. Jeg ble vel egentlig litt overrasket over hvor mye karbonadedeig det var, så dette blir en karbonadeblogg mer enn suppekjøtt-blogg. Men det kan jo være spennende det også, hvor mange variasjoner og middager vi kan få ut av det!

Bjørn har delt oksen i fire deler, og fordelt godsakene likt i de fire delene. Det blir si at enslige stykker som indrefilét, og ytrefilét (som det vel er to av, eller? - får lese mer om oksens anatomi etterhvert) er delt ytterst rettferdig.

Her er oversikten over kjøttet som nå er stappet i fryseren (og kjøttbeina i putekassen ute på terrassen - i kuldegradene):
Mørbrad    0,7
Bankekjøtt    1,5
Indrefilet    0,5
Ytrefilet    1,4
Lårtunge    0,6
Rundstek    1,5
Flatbiff        0,8 + 0,7
Bogstek    1,0
Karbonadedeig        24
Hundemat    2,0
Grytekjøtt    1,5

Kraftbein/ margbein    ca 10 kilo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar