onsdag 11. mai 2011

Fersk kjøttsuppe!

Dette er en skikkelig vintersuppe! Akkurat nå er heldigvis vinteren langt unna, men endelig får jeg tid til å legge inn bilder fra denne søndagsmiddagen fra tidligere i år. Det er i grunnen ganske lettvint, litt skjæring og kutting i begynnelsen, og så kan suppa putre for seg selv et par timer.




Kjøttsuppe
800 gram grytekjøtt
1 purre
2 dl god kjøttkraft, evt buljong/buljongterninger (i forhold til mengden vann, se på pakken)
1 bunt broccoli
3 store gulrøtter
1/2 kålrot
1/2 sellerirot
ca 2 liter vann

salt og pepper















Skjær opp alle grønnsakene i passelige biter.



Ta i cirka halvparten av purreløken sammen med kålrot, gulrot og sellerirot i vannet, som tilsettes kjøttkraften. La dette koke opp og småkoke 4-5-minutter. Tilsett så grytekjøttet som er skåret i biter.


Skru varmen ned, nå skal kjøttet trekke i et par timer - det må ikke fosskoke, da blir kjøttet seigt!


Etter en fem-mil (Northug-tid) er suppa klar. Smak til med salt og pepper, serveres med flatbrød eller rundstykker. Og blir det noe igjen smaker suppa nydelig dagen etter også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar