mandag 11. april 2011

Spaghetti med kjøttsaus

Med småbarn i huset gjelder det å lure inn grønnsaker der man kan. Kjøttsausen til spaghetti er en ypperlig anledning - den kan skjule det ene og det andre! (på bildet er det pyntet med veldig synlige grønnsaker også - men det var til mor!)


Spaghetti med kjøttsaus

500 gr karbonadedeig
1/2 løk
2-3 gulrøtter
1 hvitløksbåt
2 ss smør
1/2 dl vann
1 boks hakkede tomater
1 ss tomatpuré eller ketchup
1 ts tørket timian
salt og pepper

Varm opp smøret i en kjele og tilsett løk, hvitløk og gulrøtter i skiver/terninger. La det frese til det begynner å bli gyllent, men løken skal ikke stekes. Etter noen minutter tilsettes vannet, la det koke opp igjen. Tilsett tomater (hakkede og pure) og timian, og la alt koke sammen til gulrøttene er møre (ca 8-10 minutter). Så er det frem med stavmikseren! Bland alt til alle spor av grønnsaker er tilintetgjort - og pass på at ikke ungene er i nærheten akkurat når denne delen av middagen lages!

Stek karbonadedeig til den er akkurat passe stekt, krydre med salt og pepper og hell tilslutt tomatsausen over det stekte kjøttet.

Serveres med spaghetti eller annen pasta - og pyntes med synlige grønnsaker for de som liker det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar