torsdag 3. mars 2011

Ut på tur med karbispølser!

Det blir som regler vanlige pølser når vi er på tur i skogen, men sist vi var ute gikk vi først i fryseren etter karbonadedeigen! Karbonadedeigen er pakket i veldig flate pakker, så heldigvis går det fort å tine en pakke på kjøkkenbenken.

Karbispølsene er superenkle, og er raskt å lage før man skal på tur.

Karbispølser
500 gram karbonadedeig
1 ts salt
litt nykvernet pepper
litt vann, ca 1/2 dl.


Bland godt. Ta ca en spiseskje deig og form de til avlange pølser. Pakk pølsene inn i matpapir, så er det bare å rulle de på en litt tykk pinne når du kommer ut i skogen - du trenger ikke klisse til fingrene en gang!














Karbispølsene trenger litt lengre tid på bålet enn pølser, så litt tålmodighet får man ta med seg. Men de metter godt, så du trenger ikke gjøre det så mange ganger! Med pinnebrøddeig rundt de ferdigstekte karbispølsene blir turmaten komplett.















Pinnebrøddeig
1 kg mel
1 pk tørrgjær
2 ts salt
2 ts sukker
1/2 liter melk eller vann

Bland alt godt. Deigen skal være litt fast. Legg deigen i en pose, ta den med på tur og la den heve på veien. Pass bare på at du lar det være litt luft i posen så ikke posen sprekker! Rull deig rett rundt pinner over bålet, eller rundt en ferdiggrillet pølse eller som her, karbispølse. Brødet er ferdig når den lett kan løsnes fra pinnen, men ha litt tålmodighet her også - det betaler seg!

1 kommentar:

  1. Begynner å angre på at vi ikke smakte...
    Hege og gutta:)

    SvarSlett